Press releases

Dec
02

ICT-specialist BlueFinch introduceert SystemScan AIX

Geavanceerde diagnose- en rapportagetool
voor IBM AIX-configuraties

Aalsmeer, 27 november 2013 – BlueFinch, ICT-specialist op het gebied van complexe ICT-infrastructuren die gebaseerd zijn op IBM-technologie, introduceert met SystemScan AIX een uitgebreide AIX configuratie-, diagnose-, en rapportagetool. Met SystemScan AIX kunnen organisaties een diepgaande controle uitvoeren van de installatie en configuratie van hun AIX-systeemomgeving.

De gevolgen van een onjuist geïnstalleerd of geconfigureerd onderliggend operating systeem werken ongenadig door op de gehele bijbehorende IT-keten. Voor organisaties waar wordt gewerkt met uiterst bedrijfskritische systemen, is dit een serieuze kwestie. SystemScan AIX kan bedrijven hierbij helpen. Door middel van diepgaande testen wordt het IBM AIX operating systeem grondig doorgelicht. De uitkomsten, inclusief een samenvatting van de gevonden aandachtspunten, worden via SystemScan AIX gepresenteerd als interactief rapport voorzien van helpfiles in de webbrowser. De SystemScan AIX-rapporten zijn zeer bruikbaar voor bijvoorbeeld auditors, eerstelijns supportmedewerkers of systeembeheerders om snel en simpel inzage te krijgen in de status van hun AIX-systemen.

Het regelmatig scannen van systemen en het analyseren van de resultaten zorgt voor een constante kwaliteit van de systemen. Bovendien elimineert het onnodige software en services op het systeem, zodat zowel de veiligheid als de prestaties zullen verbeteren. Daarnaast kan systeemuitval voorkomen worden door problemen in de configuratie te verwijderen, zoals ontbrekende patches of inconsistente toegangsrechten.

“Het unieke aan SystemScan AIX is dat het zich puur concentreert op het operating systeem”, zegt Ekron Dries, Sales Executive BlueFinch. “De software leest alleen de benodigde informatie en doet absoluut geen poging om gevoelige data te lezen, te ontcijferen of veranderingen aan te brengen aan het systeem. De scan maakt vooral inzichtelijk hoe het systeem is gebouwd en welke potentiële veiligheids- en performanceproblemen er spelen. Met behulp van slechts een simpel commando wordt de complete systeemconfiguratie met behulp van meer dan vijfhonderd individuele tests gecontroleerd. En dat binnen afzienbare tijd.”

“SystemScan AIX levert veel standaard configuratiekennis waarbij de output afgestemd kan worden op de specifieke wensen van de klant. Daarnaast kunnen de specialisten van BlueFinch klantspecifieke controles toevoegen en gevonden aandachts- en verbeterpunten vertalen naar concrete oplossingen. Wij werken nauw samen met AIX-professionals en gebruikers van de software om de oplossing continu aan te passen aan de nieuwste behoeftes en technologische ontwikkelingen”, aldus Dries.

SystemScan AIX is ontworpen om te werken met de IBM AIX-versies 5.3 tot en met 7.1. Daarnaast komt er binnen afzienbare tijd een versie voor RedHat en Fedora Linux. Geïnteresseerden kunnen op de website www.systemscanaix.com een eerste indruk krijgen van SystemScan AIX en een gratis trial aanvragen.

Over BlueFinch
BlueFinch is specialist in het uitvoeren van grootschalige upgrades, migraties en onderhoud van complexe en bedrijfskritische systemen gebaseerd op IBM Power Systems (IBM i en AIX). De basis voor BlueFinch wordt gevormd door een team van IBMi-, AIX- en Linux-, middleware- en hardwareprofessionals dat al vele jaren op een hechte, creatieve en professionele manier samenwerkt aan opmerkelijke internationale projecten. BlueFinch is gespecialiseerd in upgrades, systeem- en prestatieverbetering, migraties en onderhoud en is in staat om complexe activiteiten te bundelen in turn-key projecten en managed services.

Voor aanvullende informatie, kunt u contact opnemen met:

BlueFinch

Ekron Dries, Sales Executive BlueFinch Seringenstraat 34A 1431 BJ AALSMEER T: +31 (0)88 2583346 E: ekron.dries@bluefinch.nl I: www.bluefinch.nl

02-12-2013